GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

dinsdag 5 mei 2009

Zaterdag 25 april: GRC F1 - VEV '67 F1 4-0

In het bekertoernooi waren we inmiddels aanbeland in de derde ronde. Na het overleven van de pouleronde en knappe overwinningen op Noordster en Glimmen stond vandaag de thuiswedstrijd tegen VEV ’67 uit Leek op het programma.

Met enig ontzag werden het team uit Leek ontvangen: dit waren geen kleine jongens. Vooral de keeper torende hoog boven iedereen uit. Uit betrouwbare bron hadden we gehoord dat het complete team uit tweedejaars F-ers bestond. We moesten dus aan de bak om de vierde ronde te bereiken.

In de eerste minuten tastten beide ploegen elkaar af. VEV bleek inderdaad geen eenvoudige tegenstander. Het team uit Leek kwam er een paar keer goed uit. Vooral de beweeglijke spitsen waren moeilijk te bespelen en Olav, Tom Z. en Hugo moesten alle zeilen bijzetten. Toch kreeg GRC geleidelijk de overhand. Steeds vaker doken de spitsen op voor het doel van VEV. Daarbij werd soms prachtig combinatievoetbal tentoongespreid. Uit een van deze mooie combinaties viel ook het eerste doelpunt. Na een combinatie met Donovan kreeg Tom H. de gelegenheid op doel te schieten. Zijn vlammende schot werd door de keeper van VEV onvoldoende weggewerkt en kwam uiteindelijk voor de voeten van Joshua terecht, die geen enkele moeite had het doel te vinden. Hierna bleef GRC de betere ploeg. VEV kreeg de bal bijna niet meer van de eigen helft. De voorhoede van GRC wist keer op keer de opbouw van de tegenstander te ontregelen. Bij een van deze acties kwam Donovan in balbezit: met de bal aan de voet soleerde hij vervolgens door de verdediging van VEV, waarna met wat geluk en met hulp van de hand van een tegenstander de bal over de doellijn werd gewerkt: 2-0. Het zou voor rust ook nog 3-0 worden. Tom H. gaf vanaf rechts een strakke voorzet, die door alle verdedigers werd gemist, waarna Joshua bij de tweede paal de bal strak achter de keeper kon schieten. Er volgden nog enkele kansen voor onder anderen Olav en Joshua om de score verder te verhogen, maar de doelpunten bleven uit.

Na rust bleef GRC domineren, maar het goede voetbal van de eerste helft verdween naarmate de tweede helft vorderde. Wel bleven de jongens gevaarlijk. GRC kreeg een hele rij corners en dat zorgde voor het nodige gevaar. Dirk kreeg de kans om van dichtbij te scoren, maar zijn inzet miste helaas net de juiste richting. Vinoodh kon na een splijtende dieptepass alleen op de keeper af, maar hij tikte de bal net wat te ver voor zich uit. En ook Hugo had een grote kans om te scoren; zijn harde schot ging echter naast het doel. Kansen genoeg dus. Viel er dan helemaal geen doelpunt meer in de tweede helft? Jawel, er werd nog eenmaal gescoord. Uit een van de vele corners trof Tom H. direct doel, waarmee de eindstand op 4-0 kwam.

Daarmee werd ook de derde ronde in de beker winnend afgesloten en met een doelsaldo van 41 voor en 1 tegen hebben de jongens van F1 nu de vierde (en hopelijk laatste) bekerronde bereikt, alvorens ze in het eindtoernooi om de beker mogen spelen. De volgende tegenstander wordt Grootegast F1 op zaterdag 9 mei. Komt allen (naar Grootegast)!