GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

vrijdag 24 april 2009

Zaterdag 18 april: GRC F1 - Grijpskerk F1 6-0

In de uitwedstrijd hadden we met moeite van ze gewonnen, vandaag stonden ze bij ons op de stoep: aan de jongens van GRC om te laten zien dat de uitwedstrijd tegen Grijpskerk een vergissing was.

In de kleedkamer werd het strijdplan doorgenomen. De afgelopen weken was getraind op het verdedigen van de tegenstander, op het verdedigen bij corners en op het positiespel. Vandaag wilde coach Petra het allemaal terug zien op het veld. De jongens luisterden aandachtig, de nederlaag tegen Lycurgus was alweer vergeten. Ook tijdens de warming-up was iedereen geconcentreerd bezig. De voortekenen waren gunstig...

GRC kwam overdonderend uit de startblokken. Vrijwel vanaf het begin legden de jongens een prachtige partij op de mat. Er werd gejaagd op de bal, bij balbezit werd het veld breed gehouden en er werd rondgespeeld alsof de tegenstander er niet stond. Dat leidde soms tot mooie driehoekjes en een-tweetjes. GRC beheerste het hele veld. De tegenstander kreeg nauwelijks kans om over de middellijn te komen. Het goede spel van GRC leidde dan ook onvermijdelijk tot doelpunten. De 1-0 werd gescoord door Joshua na een vlotte combinatie tussen Vinoodh en Donovan. Niet lang hierna lagen de 2-0 en 3-0 erin, beide na afstandsschoten van Tom H. Ook kreeg GRC nog enkele corners die wel gevaar stichtten, maar uiteindelijk niet tot doelpunten leidden.

Na de rust leek GRC even gas terug te nemen. De eerste 5 minuten waren dan ook voor Grijpskerk dat een aantal malen wist op te stomen tot bij het doel van Warner. De keeper moest een paar keer handelend optreden, maar dat deed hij zoals we van hem gewend zijn: vakkundig. Na deze wat mindere periode, nam GRC het heft weer in handen en werd het goede spel van de eerste helft voortgezet. Dat leidde in de 10e minuut tot de 4-0. Na een steekbal van Dirk kon Tom H. vrij doorlopen naar het doel van de tegenstander, waarna hij keurig en koel afrondde. GRC kreeg vervolgens kans op kans. Bij een van de vele mogelijkheden kreeg Donovan de bal voor de voeten. Die twijfelde geen seconde, haalde uit en tekende daarmee de 5-0 aan. De achterhoede van GRC bleef ondertussen waakzaam, want zo af en toe kwam Grijpskerk nog gevaarlijk door. Bij een van deze schaarse uitvallen landde de bal op de lat, maar daarbij bleef het. Olav, Tom Z. en Hugo hielden het verder goed dicht en stonden vandaag geen doelpunten toe. Hugo mocht in de slotfase zelfs nog een fraaie soloactie afronden met een doelpunt, al had hij daarbij een beetje geluk dat de keeper van Grijpskerk de bal door de handen liet gaan. Maar ze zeggen wel dat je geluk afdwingt... Daarmee was een ruime 6-0 overwinning een feit. Een sterke wedstrijd waarin GRC liet zien dat ze heel goed kunnen voetballen!