GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

KNVB bekerwinnaar 2009
foto: R. Faber

zaterdag 23 mei 2009

GRC F1 - Eems Boys F1 6-1 (23 05 09)

Op deze zonovergoten zaterdagochtend moest GRC aantreden tegen Eems Boys uit Delfzijl. Direct na het aanvangssignaal van scheidsrechter Niels liet de thuisclub zich, zoals zo vaak dit seizoen, door de tegenstander naar achteren duwen. De jongens van Eems Boys begonnen gretig aan de strijd. De achterhoede bestaande uit Hugo, Olav en Tom stond echter weer als een huis.
Vervolgens zocht de thuisploeg het doel van de Eems Boys. De kansen dienden zich snel aan. De uitstekend keepende doelman van Eems Boys wist in eerste instantie het doel schoon te houden. Toen een afvallende bal voor de voeten van de mee naar voren gekomen Hugo kwam, hoefde hij niet lang na te denken. Hij knalde de bal onhoudbaar tegen de touwen, 1-0.
Erg lang konden de GRC'ers niet genieten van deze voorsprong. Uit een van de volgende tegenaanvallen van Eems Boys ontstond een corner. Deze werd door een speler van Eems Boys op indrukwekkende wijze ingedraaid. Keeper Warner kreeg zijn hand pas achter de bal toen deze de lijn al was gepasseerd, 1-1.
Met opgeheven hoofd gingen de roodwitten verder in de strijd. Voorin werd hard gewerkt door Vinoodh, Dirk en Donovan. Het duurde even maar toen stelde GRC gelijk op orde op zaken. Binnen enkele minuten werd Eems Boys op 3-1 achterstand gezet. Eerst kopte Dirk raak uit een corner van Donovan. Een aanval later mocht Tom Hermes raak schieten na een voorzet van Donovan.
Met 3-1 gingen de jongens aan de limonade. Coach Petra was echter verre van tevreden. Ze vond dat de GRC'ers zich te vaak de kaas van het brood lieten eten door de fel en gretig voetballende Delfzijlsters. Petra rekende na de hervatting ook op een feller GRC.
Toch was het weer Eems Boys dat het initiatief nam. De eerste goede kans was ook voor de gasten. Een speler loste een knap hoog schot op de goal. Warner kon er zijn hand nog net tegen krijgen maar dat was niet genoeg. De inzet spatte uiteen op de lat waar de Delfzijlsters al juichten voor een doelpunt.
De gasten kregen daarna nog enkele goede kansen. Enkele malen raken spelers door de verdediging heen. Voor ze tot een schot konden komen, stutten zij echter op Warner die de aanvallers te snel af was.

Ondertussen bleef de voorhoede niet droog staan. De 4-1 was een cadeautje. Joshua schoof een rollertje richting de Eems Boys keeper maar hij tastte op ongelukkige wijze mis. Tom H. tikte daarna de 5-1 binnen met dank aan Olav die op professionele wijze een blok voor de tegenstander zette. Daarmee was de koek nog niet op. Joshua bepaalde de eindstand na een fraaie solo op 6-1.
Met deze winst blijft GRC tot ieders verrassing nog in de race voor de titel, maar dan moet over een paar dagen met ruime cijfers van Lycurgus gewonnen worden. Geen gemakkelijke opgave. Woensdag weten we meer, dan wordt de 'finale' van deze toch spannende voorjaarscompetitie gespeeld.

1 opmerking:

Unknown zei

Klein foutje. Het 3e doelpunt kwam uit een kopbal van Olav i.p.v. Dirk. Waarom is het verhaal trouwens in zo'n grote lettertype geschreven? :-)