GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

vrijdag 15 mei 2009

CVVB F1 - GRC F1: 1-4

De laatste weken beginnen de jongens van F1 zich al echte profs te wanen: een overvol programma met twee wedstrijden per week en de KNVB die er te pas en vooral te onpas wedstrijden tussen propt. Ja, het is net echt. Zo kwam het dus ook dat de wedstrijd tegen CVVB een halve week naar voren werd gehaald, omdat het weekend erna nóg een bekerwedstrijd gespeeld moest worden.

Op woensdag 13 mei vertrokken we dus naar Bedum met een incompleet team. Keeper Warner had verplichtingen elders en werd vervangen door Valentino van F2. Dirk was geblesseerd en voor hem in de plaats deed Patrick van F5 mee. Op het laatste moment bleek Joshua toch nog mee te doen, zodat we met acht man speelden.

Zoals wel vaker het geval is begonnen we niet erg scherp aan de wedstrijd. We probeerden het wel, maar kwamen niet door de verdediging van CVVB; en de keren dat we er wel doorheen kwamen, waren we onzorgvuldig in de afwerking. Misschien kwam het doordat de verdediging een beetje onwennig was door de afwezigheid van de vertrouwde keeper, maar na een minuut of vijf grepen we niet in toen CVVB oprukte, waardoor we plotseling met 1-0 achter kwamen te staan. Hier had CVVB niet echt op gerekend, maar het gaf ze wel vleugels: ze bleven aandringen en doordat wij voorin slordig met de mogelijkheden omgingen, roken de jongens van CVVB hun kans. Ze kwamen er een paar keer goed door, maar gelukkig was Valentino zijn zenuwen de baas: hij kon een paar keer de bal goed tegenhouden.

Halverwege de eerste helft vond GRC het genoeg en scoorde Joshua na een mooi steekpassje van Tom H.; de verdedigers van GRC begrepen inmiddels ook dat stevig ingrijpen geboden was en met name Tom Z trok enkele malen flink aan de noodrem. Voorin echter bleven we slordig met de kansen omgaan, Vinoodh, Patrick, Donovan en Tom H probeerden het wel, maar de bal wilde er niet in, tot Tom H op slag van rust met een droog schot de bal voorbij de keeper wist te krijgen.

De boodschap in de rust was duidelijk: blijven werken, niet verslappen en willen winnen. Dat die boodschap over was gekomen, was vanaf de eerste seconde duidelijk. De tweede 20 minuten speelden zich praktisch volledig af op de helft van CVVB; keeper Valentino hoefde maar twee keer in actie te komen en dan ook nog vanwege een beheerste terugspeelbal. GRC drong ontzettend aan en uw verslaggever vond het zelfs zo spannend dat er geen tijd was om aantekeningen te maken. Er werd af en toe fraai gecombineerd, er werden steekballetjes gegeven en we dwongen met onze inzet veel corners af. Een van die corners werd strak voorgegeven door Donovan en werd door een speler van CVVB in eigen doel gewerkt, waardoor het 1-3 was. Later bracht Tom H de eindstand op 1-4 en konden we tevreden de reis naar huis aanvaarden.

Valentino en Patrick, bedankt voor het meespelen!