GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

KNVB bekerwinnaar 2009
foto: R. Faber

maandag 6 april 2009

Zaterdag 4 april: Eems Boys F1 - GRC F1 0-4

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Eems Boys uit Delfzijl op het programma. F1 was verre van compleet. Olav ontbrak vanwege een familiefeest en Tom Z. moest zich ziek afmelden. Daardoor ontbrak bijna de gehele verdediging! Tot overmaat van ramp dreigde ook Joshua op het laatste moment nog af te zeggen, maar gelukkig kwam het niet zo ver. Met maar zeven man togen we richting het hoogste noorden. Eems Boys stond laatste in de competitie, dus we hadden er wel vertrouwen in, ondanks de afwezigheid van Olav en Tom Z.

 

Dat vertrouwen leek in eerste instantie niet ongegrond. Bijna vanaf de aftrap werd er gescoord. Nadat de Eems Boys de bal aan het rollen hadden gebracht, veroverden we de bal. Na een een-tweetje tussen Dirk en Tom H. schoot de laatste simpel de 1-0 binnen. Dit leek een gemakkelijke ochtend te worden. Niet veel later werd een corner van links door Tom H. rechtstreeks in de rechterbovenhoek gekruld: 2-0. Ook de 3-0 volgde vlot. Na een mooie soloactie op links legde Joshua de bal panklaar voor Vinoodh, die daar wel raad mee wist. De wedstrijd leek gespeeld. Of zoals een van de supporters van de thuisclub het verwoordde: ‘Dit GRC is toch wel van een andere klasse!’

 

Eems Boys kwam er dan ook niet echt aan te pas. Er werd nauwelijks goed gecombineerd en die paar keer dat de bal over de middellijn kwam, stond Donovan (dit keer als verdediger opgesteld) klaar om de bal af te pakken. Het combineren ging na de 3-0 echter ook bij GRC niet heel erg goed meer. Veel slordig balverlies en onzuivere passes volgden en de wedstrijd werd zodoende steeds minder het aanzien waard.

 

Na de rust werd het zeer matige spel van beide kanten voortgezet. Eems Boys werd zelfs een beetje gevaarlijk, doordat ze sneller druk op de bal zetten. Hierdoor kregen ze wat kansjes, maar echt gevaarlijk werd het nooit. GRC probeerde nog wel te scoren: Vinoodh haalde enkele keren de achterlijn op rechts, maar zijn voorzetten kregen geen vervolg. Ook de corners die we mochten nemen, zorgden niet voor echt gevaar. Joshua kreeg nog wel twee kansen om de score verder uit te bouwen, maar zijn schoten misten kracht. Zo strompelde de wedstrijd naar het einde. Vlak voor tijd kreeg Tom H. de bal nog voor de voeten. Hij haalde uit en via de onderkant lat verdween de bal in het doel. Daarmee werd de eindstand op 4-0 bepaald. Een wedstrijd om maar gauw te vergeten.

 

Geen opmerkingen: