GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

maandag 6 april 2009

Zaterdag 28 maart: GRC F1 - CVVB F1 5-1

Lycurgus had met maar liefst 9-0 van CVVB gewonnen, maar toen het team uit Bedum deze zaterdagmorgen het kunstgrasveld betrad moesten we toch even slikken. Dit waren grote en stevige jongens, dus hoe Lycurgus hier zo dik van had kunnen winnen…

Gelukkig was GRC deze zaterdagochtend in redelijke goede doen. We hadden het merendeel van de tijd balbezit en we kregen de betere kansen. Al snel in de eerste helft leverde dat de voorsprong op. Na 8 minuten haalde Tom H. van grote afstand uit. De bal verdween boven de keeper van CVVB in het doel: 1-0. Vijf minuten later was het dezelfde Tom die met een afstandsschot de score verdubbelde. Toch speelde GRC niet echt goed. Er werd niet goed naar elkaar gekeken en regelmatig verzandden aanvallen daardoor in soloacties aan de zijkant van het veld. De teller bleef daardoor op 2-0 staan.

Na de rust bleef GRC sterker. We gingen zelfs beter combineren. Dit leverde nog drie goals op. De score werd geopend door Olav die van ver uithaalde en via de onderkant lat de 3-0 aan liet tekenen. Enige minuten later slalomde Tom H. door de defensie van CVVB om vervolgens de bal breed op Vinoodh te leggen, die koelbloedig intikte: 4-0. De laatste goal kwam van de voet van Hugo. Na een afgeslagen aanval kreeg hij de bal voor de voeten; Hugo haalde verwoestend uit en de bal verdween laag in de linkerhoek voor de 5-0. Er volgden nog verschillende mogelijkheden, waaronder twee ballen op de paal, maar gescoord werd er niet meer door GRC. Dat deed CVVB vlak voor tijd nog wel: na een gebrek aan organisatie achterin kon CVVB eenvoudig de eretreffer aantekenen. Al met al een overtuigende overwinning die echter ook gemakkelijk hoger had kunnen uitvallen.