GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

van de site van Eems Boys, n.a.v. de wedstrijd tegen GRC Groningen F1

Slap begin nekt F1

Geschreven door Lodewijk Brondijk

zondag 05 april 2009

Zaterdag stond de wedstrijd tegen het groningse GRC op het programma.

GRC is een grote naam en dit was ook schijnbaar door gedrongen tot de hoofden van onze spelers, hetgeen resulteerde in het feit dat we erg angstig en gelaten aan de wedstrijd begonnen.

Veel te afwachtend en niet fel genoeg gingen we in het begin de duels aan, ieder persoonlijk duel werd verloren en tot overmaat van ramp wist GRC de kansen ook nog eens goed te benutten wat resulteerde in een 0-2 achterstand na notabene 5 minuten!!!! spelen.

Toen was er dan eindelijk het besef bij de boys dat als ze er niet voor zouden gaan knokken GRC wel met hele duidelijke cijfers de punten mee zou nemen naar Groningen.

En inderdaad nadat GRC de 0-2 op het scorebord had gezet gingen onze boys ervoor los, er werd met passie en inzet gestreden en GRC werd zowaar terug gedrukt op eigen helft en we kregen een paar halve en kleine kansen.

Nadat GRC voor de rust via een counter nog één maal wist te scoren en dus de 0-3 op het scorebord stond gingen we rusten.

In de rust volgede er een donderspeech, ondergetekende en Raoul hebben aangegeven dat we een prima eerste helft hadden gespeeld op de eerste dramatische 5 minuten na omdat toen alles mis ging wat er maar mis kon gaan en dit was onze eigen schuld omdat we hadden bewezen voetballend redelijk goed met GRC mee te kunnen.

We spraken dan ook af dat we dit gauw zouden vergeten en de tweede helft alles te geven om er nog een goeie wedstrijd van te maken.

De tweede helft was er één totaal andere dan de eerste helft aanvankelijk domineerden onze boys de wedstrijd en kregen we een paar echt goeie kansen maar GRC kan rekenen op een erg goeie keeper die zich overigens  dan ook alleen met keepen en het tegen houden van ballen bezig moet houden en niet zoals hij helaas ook een paar maal liet zien erg vervelende trekjes blijk te hebben, als hij dit uit zijn spel weglaat voorspel ik deze keeper een mooie toekomst.

Halverwege de tweede helft verloren onze boys wat aan kracht en herpakte GRC zich ietwat en wisten via een snelle omschakeling nog één maal te scoren en zo stond er een 0-4 einstand op het scorebord.

Laat deze wedstrijd een goeie les zijn voor onze boys dat ze van niet één tegenstander onder de indruk hoeven te zijn als ze maar van hun eigen kracht uitgaan!!!