GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

KNVB bekerwinnaar 2009
foto: R. Faber

donderdag 26 maart 2009

Zaterdag 21 maart: v.v. Glimmen F1 - GRC F1 0-7

Deze zaterdag werd dan eindelijk de bekerwedstrijd voor de tweede ronde tegen Glimmen F1 afgewerkt. Door het slechte weer in het najaar en de winterstop was deze wedstrijd 3,5 maand (!) uitgesteld. Na twee wedstrijden met afwezigen, waren we dit keer weer compleet: er kon dus gewisseld worden.

 

De wedstrijd werd afgewerkt op de prachtige nieuwe kunstgrasmat van de vereniging. Om klokslag 9:00 uur bracht Joshua de bal aan het rollen. Vanaf de aftrap nam GRC het heft in handen. Er werd meteen druk naar voren gezet. Zowel fysiek als speltechnisch waren we duidelijk de betere partij. Alleen deden we erg weinig met dit overwicht. Er werd nogal onzorgvuldig rondgespeeld en er werd veel onnodig balverlies geleden. GRC was niet bepaald scherp deze morgen. Voorin werd vaak te lang met de bal gelopen of gewacht met een actie of een schot. Ook werd vaak te afwachtend gereageerd. Bij de schaarse momenten dat Glimmen over de middellijn kwam, maakten we het achterin spannender dan nodig was door te veel ruimte weg te geven. Toch kreeg GRC de nodige kansen. Vooral de corners waren behoorlijk gevaarlijk, en bij de eerste corner was het dan ook gelijk raak. Olav kopte hard in: 1-0. Bij een volgende corner kreeg hij de bal opnieuw goed op zijn hoofd, maar deze keer ging de bal over. Hierna volgden nog een paar grote kansen, waaronder een enorme scrimmage vlak voor het doel van Glimmen, waar Donovan, Joshua en Vinoodh bij betrokken waren. Ondanks de kansen bleef het in de eerste helft bij de 1-0.

 

Petra was duidelijk niet tevreden. Waar was de felheid en het goede spel van afgelopen woensdag tegen Niekerk gebleven? Petra’s donderspeech had duidelijk effect. De jongens kwamen de tweede helft fris en scherp uit de startblokken. Glimmen kreeg nauwelijks de kans rustig af te trappen. Plotseling raasde GRC over het veld. Glimmen werd compleet overlopen. Nu kwamen passes ineens wel aan, werd er gejaagd en alert gereageerd. Op links zorgde Joshua voor het nodige gevaar, op rechts doken Vinoodh en Dirk regelmatig gevaarlijk op. De eerste goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Na een pass van Tom H. kon Joshua vrij voor het doel intikken voor de 2-0. Vanaf dit moment liep het allemaal. Eerst rondde Tom H. na een solo doeltreffend af, waarna hij met een afstandsschot ook voor de 4-0 zorgde. Vervolgens brak het kwartiertje van Donovan aan. Na een prachtige dieptepass van Joshua maakte hij eerst de 5-0, om vervolgens een steekballetje van Tom H. om te zetten in 6-0 en ten slotte maakte hij ook nog de 7-0. Een zuivere hattrick dus. Glimmen kwam er vooral aan het eind van de tweede helft nog wel een paar keer gevaarlijk uit, vooral omdat achterin iedereen mee naar voren wilde om ook te scoren. Gelukkig was Warner deze ochtend zeer alert. Hij greep een paar keer vakkundig in door ver uit zijn doel te komen en de bal van de aanvallers van Glimmen af te pakken om ze vervolgens koelbloedig te omspelen. Met toch nog een ruime overwinning gaan we nu naar de derde ronde van de beker. Wie wordt de volgende tegenstander?

 

Geen opmerkingen: