GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

KNVB bekerwinnaar 2009
foto: R. Faber

vrijdag 17 april 2009

Woensdag 8 april: Lycurgus F1 - GRC F1 2-1

Eigenlijk had deze wedstrijd op zaterdag 11 april gespeeld moeten worden. Een mooie zaterdag was dat met veel zon en een zeer aangename temperatuur van boven de 20 graden. Helaas kon Lycurgus die zaterdag niet en moest de wedstrijd vervroegd op woensdagavond 8 april worden gespeeld. Het bleek achteraf de slechtste dag van de week te zijn met veel wind en nog meer regen…

 

Deze wedstrijd tegen Lycurgus was een hele belangrijke. Wie deze wedstrijd zou winnen zou een belangrijke stap richting het kampioenschap kunnen zetten. Lycurgus stond bovenaan en had nog geen punt verloren, GRC had tot nu toe twee punten laten liggen door het gelijkspel uit bij Niekerk. Tegelijkertijd hadden we Lycurgus in de najaarscompetitie met 3-2 thuis verslagen. Ze waren dus goed, maar we moesten ze kunnen hebben. Het belang van de wedstrijd had flink wat voetballiefhebbers overgehaald om ondanks het slechte weer toch te komen kijken. Het veld werd omzoomd door met paraplu’s gewapende supporters.

 

Nadat de scheidsrechter de aftrap had laten nemen, gingen beide teams gelijk fel op zoek naar het eerste doelpunt. Al vrij snel had Lycurgus daarbij succes. Na onzorgvuldig uitverdedigen achterin bij GRC kon de aanval van Lycurgus de bal simpel oppikken en achter keeper Warner schieten. GRC was door deze snelle achterstand echter niet van de wijs gebracht. Vrijwel meteen werd de stand weer gelijk getrokken door Tom H. die met een lage schuiver in de hoek de keeper van de tegenpartij het nakijken gaf.

 

Hierna ontspon zich een spannend gevecht. Beide teams zochten de aanval. Tot goed voetbal kwam het daarbij niet, maar dat ongetwijfeld ook te maken met de weersomstandigheden die het voetballen op het toch al zware veld niet gemakkelijker maakte. GRC had het meeste recht op een goal. Eenmaal belandde een schot op de buitenkant paal. De grootste kans ontstond echter nadat een corner door Dirk tegen de binnenkant van paal werd gekopt en vervolgens op miraculeuze van de doellijn werd gehaald. Hierna ontstond een heuse scrimmage voor het doel van Lycurgus, maar uiteindelijk wist de verdediging de bal weg te werken: weg kans.

 

Na de rust werd het beeld van de eerste helft voortgezet. Terwijl de regen bleef neerdalen en de wind nog eens aantrok, trachtten beide ploegen door de verdediging van de tegenpartij te breken. En opnieuw was GRC daarbij het succesvolst. Kansen voor Tom H., Joshua en vooral Hugo, die deze wedstrijd als spits fungeerde en een enorme kans kreeg, bleven onbenut. Lycurgus stelde daar eigenlijk maar weinig tegenover. En wat dan zo vaak bij de grote jongens gebeurt, gebeurde nu ook bij F1 van GRC. Vlak voor tijd kreeg de spits van Lycurgus de bal voor de voeten en wist deze nog net langs de uitkomende keeper te tikken. Tergend langzaam rolde de bal in de goal. Lycurgus stond op voorsprong. In de laatste drie minuten gooide GRC nog één keer alles in de strijd om de gelijkmaker te forceren, maar het zat er niet meer in, het bleef bij de 2-1. Gezien het spelbeeld had GRC meer recht gehad op een treffer; soms is voetbal onrechtvaardig.

Geen opmerkingen: