GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

donderdag 12 maart 2009

Zaterdag 7 maart: v.v. Grijpskerk F1 - GRC F1 2-3

Na een zeer lange winterslaap, met slechts af en toe een oefenpotje of een zaaltoernooitje, ging het deze zaterdag dan toch eindelijk gebeuren: er werd weer om de punten gespeeld.

Nieuwe competitie, nieuwe kansen. Voor de voorjaarscompetitie zijn we ingedeeld bij een aantal kampioenen en vicekampioenen van de najaarscompetitie. De ene ploeg is nog overtuigender kampioen geworden dan de andere, dus vanaf nu moeten we serieus aan de bak.

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Grijpskerk op het programma. Het weer zat mee, het zonnetje scheen, het was niet te koud en we speelden op een echte grasmat: de juiste ingrediënten voor een mooi potje voetbal. GRC F1 was niet compleet: Joshua ging deze morgen zwemmen. Dat werd dus extra aanpoten voor de jongens, want er werd hierdoor gespeeld zonder wissel.

GRC F1 begon wat onwennig aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werden we meteen fel op de huid gezeten door de tegenstander en dat leken sommige jongens niet meer gewend. Verschillende keren lieten we ons de kaas van het brood eten. Grijpskerk had dan ook al een competitiewedstrijd in de benen, waarin overtuigend met 6-2 van CVVB werd gewonnen. Behalve op felheid was de tegenstander qua voetbal niet de bovenliggende partij. Het spel golfde daarom in het begin op en neer, zonder dat beide ploegen echt uitgespeelde kansen kregen. Gaandeweg de eerste helft kwam GRC wel wat vaker dreigend voor de goal van Grijpskerk. Dat leidde in de 10e minuut tot een corner die door Tom H. prompt in één keer binnen werd geschoten: 1-0. Een overwicht leverde dit echter niet op. Sterker, Grijpskerk kwam ook vaker dichtbij Warner. Vlak voor rust leidde matig verdedigend werk tot de gelijkmaker. De linkerspits van Grijpskerk mocht ongehinderd tot vlakbij de goal doorlopen, waarna hij de bal, zij het met enig geluk, achter Warner wist te schieten.

Coach Petra liet in de rust blijken niet tevreden te zijn, vooral wat de inzet betreft. Dat moest beter. Voetballend waren we de betere partij – nu moesten we nog willen winnen. Deze wijze woorden werden door de jongens in de eerste minuten van de tweede helft omgezet in daden. Er werd feller gespeeld en we waren dan ook de betere ploeg. Dat leverde gelijk in de 4e minuut na rust de 2-1 op, na een lange rush van Tom H. vanaf eigen helft. De voorsprong leek ons echter te verkrampen, we gingen achteruit lopen en lieten Grijpskerk dichterbij komen. De gelijkmaker viel dan ook al gauw, na een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel van Warner. Wilde GRC nu nog winnen, dan moest er gestreden worden. Dat leken de jongens zich te realiseren, want na de goal werd het overwicht op het veld teruggewonnen. Vooral Vinoodh en Hugo (die zijn beste wedstrijd tot nog toe speelde) waren in deze fase van de wedstrijd in goede vorm en vochten voor elke bal. Nadat de keeper van Grijpskerk de bal slecht had uitgetrapt kon, Tom H. de bal oppikken en meteen uithalen, waarmee de 3-2 op het scorebord kwam. Met nog een paar minuten te spelen lag de overwinning voor het grijpen. Met veel lange trappen en af en toe wat paniekvoetbal werd de wedstrijd uitgespeeld. De eerste drie punten waren binnen. We weten weer wat het is, voor echte punten spelen!