GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

zaterdag 21 maart 2009

Woensdag 18 maart: v.v. Niekerk F1 - GRC F1 0-0

Kan een wedstrijd die in 0-0 eindigt spannend zijn? Jazeker, dat kan! De wedstrijd van GRC F1 afgelopen woensdag tegen Niekerk F1 was zelfs razend spannend. Na afloop stond het zweet bij menig meegereisde ouder in de handen. Kansen over en weer, strijd, vuur, allemaal leidend tot een doelpuntloze, maar terechte einduitslag.

We waren natuurlijk gewaarschuwd: Niekerk had met maar 5-4 verloren van Lycurgus, de koploper in de competitie. We moesten dus aan de bak. En dat zonder wissel, want Donovan was ziek. Iets vroeger dan gepland zeven werd er door de thuisclub afgetrapt. Er ontspon zich gelijk een boeiend gevecht dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Beide partijen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Er werd aan beide kanten goed gevoetbald. Bij GRC werd er goed rondgespeeld en de vrije man werd dan ook regelmatig gevonden. Op het middenveld werd hard gestreden voor elke bal. Vinoodh vocht voor wat hij waard was, ook al had hij een tegenstander die meer dan een kop groter was. Dirk rende zich de longen uit het lijf en bestreek zo de hele linkerkant. En Tom H. probeerde met steekballetjes zijn medespelers te bereiken. De verdediging van Niekerk stond echter als een huis, zodat we er moeilijk doorheen kwamen. Gaandeweg de eerste helft lukte ons dat toch steeds beter. Vooral Joshua zorgde voor gevaar met zijn dribbels. Tot drie keer toe werd hij in kansrijke positie voor de goal gezet. Eén keer trof hij de paal, twee keer schoof hij de bal net naast. De drie corners die we mochten nemen waren wel gevaarlijk, maar tot een goal kwam het niet. Niekerk kwam er een enkele keer goed uit, maar Warner had een stuk minder te doen dan zijn collega aan de overkant. Bovendien stonden de GRC-verdedigers Olav, Tom Z. en Hugo steeds goed op te letten.

Ook de tweede helft speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af en heel veel kansen waren er eigenlijk niet, maar door het goede spel van beide kanten bleef het boeiend. Ook nu was het in eerste instantie GRC dat een (licht) overwicht leek te hebben. In de 11e minuut leek dan eindelijk het doelpunt te vallen; een gevaarlijk indraaiende corner werd door Olav echter slechts op de paal gekopt. Het spel bleef op en neer golven en het publiek liet zich steeds luider horen. De spanning steeg: wie nu zou scoren, was de winnaar, dat was wel duidelijk. In de laatste 5 minuten zette Niekerk nog eens flink aan en kreeg het een paar flinke kansen. 2 minuten voor tijd stonden er zelfs plotseling drie man vrij voor Warner, maar gelukkig greep hij koelbloedig in en verdween de bal naast het doel. Ook GRC kreeg nog een enorme kans. Joshua wist door de verdediging van Niekerk te komen en had links en rechts van zich een medespeler voor het uitkiezen. Helaas maakte hij één passeerbeweging te veel, waardoor de verdediging van Niekerk de aanval kon afstoppen.

Toen klonk het fluitsignaal: de wedstrijd was ten einde. Met de eindstand van 0-0 kon iedereen wel leven. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Het publiek had genoten van een mooie pot. GRC F1 had misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe gespeeld.