GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

maandag 3 november 2008

Zaterdag 1 november: GVAV F3 - GRC F1 1-15

Voor de zevende competitiewedstrijd moest GRC F1 aantreden tegen GVAV F3, de nummer laatst van de rangschikking. Vooraf leek dit een eenvoudig potje te worden, maar wat deed Excelsior (nummer laatst) tegen AZ (nummer 1) op de laatste speeldag van het seizoen 2006-2007 ook alweer? Precies! Onderschatting is je grootste vijand als je kampioen wilt worden.

Vanaf de aftrap liet GRC zich direct al verrassen door een fellere tegenstander. Na een slap balletje terug werd de bal door de spits van GVAV onderschept, waarna hij vervolgens keurig afrondde. Binnen de minuut op een 1-0 achterstand tegen de laagst geklasseerde! Coach en spelers waren even beduusd, maar gelukkig werd de fout snel hersteld. Vrijwel meteen na de tegengoal werd de 1-1 binnengetikt door Joshua. In het vervolg van de 1e helft stelde GRC koel orde op zaken. Heel snel liepen ze uit naar een ruime voorsprong van 9-1 bij rust met maar liefst 5 doelpunten van Joshua, 3 van Donovan en 1 van Olav. De goal van Olav was misschien wel de mooiste van die ochtend: uit een corner kopte hij de bal snoeihard achter de keeper.

Na de rust werd de score vlot uitgebouwd naar 11-1 met goals van Donovan en Tom H. De tegenpartij stond toen inmiddels met 10 man in het veld (tegen 8 van GRC) en van goed voetbal was daardoor geen sprake meer: het was overvol voor het vijandelijke doel. Er werden toch nog 4 doelpunten aan het totaal toegevoegd: Donovan, Olav (2 keer) en Tom Z. lieten de teller oplopen tot 15. De 2 goals van Olav waren daarbij opmerkelijk, want hij had in de tweede helft Warner als keeper vervangen.

Al met al een wedstrijd die misschien alleen vanwege de vrij hoge score nog herinnerd zal worden – qua voetbal zat er deze keer niet veel in.