GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

KNVB bekerwinnaar 2009
foto: R. Faber

donderdag 13 november 2008

Zaterdag 8 november: GRC F1 - Be Quick 10-0

Vandaag kon het gebeuren: bij winst op Be Quick zou GRC F1 kampioen zijn van de najaarscompetitie. Het publiek was in groten getale en van heinde en ver op komen draven, er waren spandoeken gemaakt, de bloemen en medailles lagen klaar: alles was in gereedheid gebracht voor het grote feest. Voor de wedstrijd waren spelers en coach Petra toch wel een beetje gespannen: Be Quick stond dan wel achtste, maar de wedstrijd moest toch eerst maar gewonnen worden.

 

GRC liet het publiek niet lang in spanning: al snel werd de score geopend met een mooi afstandsschot van Tom H. Ook de 2-0 en 3-0 volgde rap; beide goals kwamen opnieuw van de voet van Tom die daarmee een onvervalste hattrick produceerde. Be Quick werd vervolgens volledig overlopen en GRC liep in de eerste helft uit naar een ruime 7-0. Joshua maakte twee van de vier goals, Dirk en Donovan maakten de zeven vol. GRC was simpelweg fysiek veel sterker en combineerde beter. Be Quick kwam slechts zelden over middellijn. Alleen de spits van de tegenstander maakte het onze verdediging af en toe nog een beetje lastig.

 

In de tweede helft veranderde het beeld niet. GRC bleef duidelijk sterker en zette voortdurend druk op het vijandelijke doel. De jongens verzuimden echter het kwaliteitsverschil in doelpunten om te zetten, vooral omdat diverse spelers op zoek waren naar eigen succes. Daardoor bleef de teller in de tweede helft op slechts drie doelpunten staan: Tom H. en Joshua (tweemaal) maakten de goals.

 

Dat mocht de pret echter niet drukken. Na het laatste fluitsignaal juichten de jongens uitgelaten om het behaalde kampioenschap te vieren. Het werd één groot feest: de kampioenen en coach Petra kregen allemaal een speciaal kampioensshirt aan. Er werden flessen kinderchampagne en chocolademedailles tevoorschijn getoverd, en na een spontaan ingezette polonaise op het veld togen de jongens en supporters naar de kantine. Daar werd het team getrakteerd op frikandellen, patat en frisdrank. Toen was het tijd voor het officiele gedeelte van de festiviteiten. Na een mooie toespraak van de GRC-official kregen de jongens en coach Petra een échte medaille omgehangen plus een bosje bloemen. En nog was het feest niet afgelopen: na de patat en de medailles ging het hele gezelschap naar de kleedkamers, alwaar het hele team plus coach in tenue onder de douche ging. Er werd gezongen, er werd gejuicht. Dit kampioenschap was binnen. Op naar de voorjaarscompetitie!

 

Geen opmerkingen: