GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

woensdag 8 oktober 2008

Zaterdag 4 oktober: GRC F1 - v.v. Peize F1 6-0

De jongens waren vooraf misschien wel een beetje gespannen, want dit kon wel eens een spannend potje voetbal worden. Peize had tot nog toe twee van de drie wedstrijden met overtuigende cijfers gewonnen, terwijl slechts met 1-0 werd verloren van onze grootste concurrent in de competitie, Lycurgus F1. In de kleedkamer werd aandachtig naar de aanwijzingen van coach Petra geluisterd. We moesten de ruimte zoeken, om ons heen kijken en niet aarzelen als er op doel kon worden geschoten. Dat knoopten de jongens goed in de oren. En zoals een oude wijsheid stelt: als het tussen de oren maar goed zit…

Om klokslag negen uur werd er afgetrapt in de inmiddels vertrouwde opstelling met natuurlijk Warner op doel, Olav laatste man, Tom Z. rechtsachter, Donovan linksachter, Tom H. mid-mid, Dirk rechtsmidden, Joshua linksmidden en Vinoodh in de spits. De eerste paar minuten hadden we het zeker niet gemakkelijk. Peize bleek zoals we hadden verwacht een geduchte tegenstander. Het spel golfde op en neer en speelde zich daarbij vooral op het middenveld af. Echte kansen waren er niet voor beide partijen. Na een minuut of vijf rukte GRC op tot bij het doel van de tegenstander en kreeg Tom H. op een ideale positie de bal voor zijn rechterbeen. Met de aanwijzingen van Petra waarschijnlijk nog vers in het geheugen aarzelde hij niet en haalde uit. Hoewel niet eens echt hard vloog de bal in de rechterbovenhoek achter de keeper van Peize: 1-0. Dat gaf ons vleugels. Er kwam meer druk op het doel van Peize en we kregen zelfs wat corners. Bij een van de corners miste Dirk op een haar na het doel. Toch werd het niet lang daarna 2-0. Opnieuw was het Tom H. die een afstandsschot loste. Dit keer werd het schot slecht door de keeper verwerkt en verdween de bal pardoes in het doel. Peize leek hierdoor van slag, want in het vervolg kregen we verschillende kansen om de score uit te bouwen. Bij een van de vele kansen kwam de bal hoog voor de pot en uiteindelijk voor de voeten van Joshua die de bal op doel schoot. Hoewel er een speler van Peize op de doellijn stond, was hij zo aardig om de bal in zijn eigen doel te werken. Pech voor Peize, maar mooi voor ons, de 3-0 stond daardoor op het scorebord. Het zou zelfs nog 4-0 worden door Donovan die een afvallende bal loeihard achter de keeper knalde. Al met al hadden we in de eerste helft erg goed gespeeld. We hadden goed gebruikgemaakt van de ruimte op het veld en dat leverde soms mooie combinaties op; we hadden ook goed om ons heen gekeken en op doel geschoten wanneer dat kon. Petra was erg tevreden.

In de rust moest Petra alle zeilen bij zetten om de jongens bij de les te houden. Er moest nog een helft worden gespeeld, we hadden nog niet gewonnen! Gelukkig bleven we ook in de tweede helft goed spelen en dat leverde nog twee mooie doelpunten op. Eerst was het Tom H. die met een hard schot vanaf de 16 meter de keeper verschalkte. Daarna rondde Vinoodh een prachtige individuele actie af met een intikker: 6-0. Voorin werd er bij vlagen erg goed gecombineerd, waardoor Dirk, Donovan en Joshua verschillende kansen kregen. Dat de score niet verder werd uitgebouwd had waarschijnlijk te maken met het feit dat we wat onzorgvuldiger werden en doordat Petra wat ging experimenteren met spelers op andere plaatsen. Peize kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar bijna altijd stonden Olav, Hugo en Tom Z. op de juiste plaats. En als het echt gevaarlijk werd, was Warner er om de aanvallers af te stoppen. Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Er werd daarom dit keer ook geen man of the match gekozen, dit keer was het hele team top! Nog vier wedstrijden…