GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

woensdag 1 oktober 2008

Zaterdag 27 september: De Held F1 - GRC F1 0-4

Voor wie er afgelopen zaterdagmorgen niet bij was: U hebt niet veel gemist aan de wedstrijd tussen De Held F1 en onze eigen GRC F1. Want er was niet veel van te zien. Vanwege de mist. Op de site van De Held is nog een fotoreportage te vinden van de wedstrijd, maar de meeste foto’s zijn duidelijk de mist ingegaan.

Bij het opstaan vroegen wij ons al af: zou het wel door kunnen gaan? Maar omdat er verder geen berichten over afgelastingen waren, togen we toch maar naar De Held. Nadat we een paar afslagen hadden gemist, kwamen we eindelijk aan op het sportpark van De Held in Hoogkerk. Wie er wel eens geweest is weet dat de parkeergelegenheid van het sportpark op een helling is gelegen. Deze morgen bood de weg naar de parkeerplaats nabij het sportpark een spookachtig beeld: links en rechts van de weg leken diepe ravijnen te liggen, alsof de helling van een col van de buitencategorie in de Tour moest worden beklommen. Want het was dus nogal mistig.

De wedstrijd ging door, ook al was de overkant van het veld nauwelijks te onderscheiden. Om 9:00 uur floot de scheidsrechter af voor aanvang van de wedstrijd. Meteen ging GRC vol in de aanval. Na nog geen minuut werd Dirk aan de rechterkant van het veld onderuit geschoffeld. Petra reageerde hier op door de scheids toe te roepen of dit geen overtreding was. Deze liet echter op niet mis te verstane wijze merken wie er de leiding had. We lieten ons evenwel niet van ons stuk brengen en bleven fel aanvallen. Vooral Dirk kwam aan de rechterkant van het veld een paar keer goed door en haalde de achterlijn. Ook aan de linkerzijde gebeurde het een en ander, maar wat precies, dat bleef voor ons in nevelen gehuld… Hoewel de aanvallen van GRC wel wat kansen opleverden, kwamen we niet tot scoren. Een aantal schoten misten doel en anders stond de keeper van De Held wel op de juiste plek. De tegenstander kwam verrassend weinig in de buurt van ons doel. Warner kreeg daarom weinig te doen, of we moeten iets hebben gemist. In elk geval was het bij rust nog 0-0. Toch was coach Petra erg tevreden over de eerste helft.

In de kleedkamer pepte Petra de jongens op. We speelden goed hield ze hen voor, nu alleen nog scoren. Deze peptalk miste zijn uitwerking niet. GRC begon de tweede helft zoals ze de eerste waren begonnen: met goed aanvalsspel. Dit keer konden wij genieten van de aanvallende acties van Donovan op links en moesten wij raden wat er ter rechterzijde van het veld precies gebeurde. Gelukkig liet Donovan de nodige prachtige passeerbewegingen zien en zette hij een aantal keren prachtig voor (het zou hem later terecht de titel “man van de wedstrijd” opleveren). Toch duurde het tot ver in de tweede helft voordat de eerste goal kon worden aangetekend. Een aanvallende actie van Dirk werd afgerond met een schot op doel, dat door een subtiel tikje van Joshua achter de keeper verdween. Hierna volgden de doelpunten in een snel tempo. Olav zorgde met een afstandsschot en een beetje geluk voor de 2-0, terwijl een schot van Tom H. via Joshua in het doel verdween. De mooiste goal bewaarden we echter tot het einde. Na de 3-0 werd de bal vanaf de aftrap door Tom H. terug veroverd, waarna hij richting doel toog. Met een subtiele breedtepass wist hij vervolgens Joshua voor het doel te zetten. Joshua miste deze uitgelezen kans nieten scoorde de 4-0. Op basis van wat wij van de wedstrijd konden zien een terechte uitslag.

Aankomende zaterdag de topper thuis tegen Peize F1: zorg dat U die wedstrijd niet mist!