GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

vrijdag 5 december 2008

Woensdag 26 november: GRC F1 - Vinkhuizen F1 6-1

Het eerste deel van het seizoen zat er bijna op, alleen de wedstrijd tegen Vinkhuizen stond nog op het programma. Het kampioenschap was al binnen, dus de wedstrijd deed er niet echt meer toe. Toch wilden we ook deze laatste wedstrijd winnend afsluiten. Dat ging echter niet zomaar. Vinkhuizen bleek een geduchte tegenstander, ze hadden immers gelijkgespeeld tegen de nummer twee van de competitie, Lycurgus. Het kostte GRC de nodige moeite om de goal te vinden. Na een minuut of zes werd dan toch de eerste treffer gemaakt en dat was meteen een hele fraaie. Uit een corner kopte Olav de bal snoeihard achter de keeper. Vrij snel daarna volgde de 2-0. Na een schot op doel had de keeper van Vinkhuizen de bal niet klemvast, waarna Donovan goed doorging en de bal over de lijn werkte. Ondanks protesten van de coach van Vinkhuizen telde de goal gewoon. De rest van de eerste helft bleef GRC domineren en werd er goed gespeeld. Vooral de felheid en het breed houden van het veld vielen op. Gescoord werd er echter niet meer.

Na de rust begon GRC zwak. Vinkhuizen kwam er meerdere keren gevaarlijk uit en dat leverde dan ook een verdiende goal op. Ook na die goal bleef Vinkhuizen gevaarlijk. Twee vrije trappen werden met moeite door keeper Warner uit het doel geranseld. Juist op het moment dat een tweede tegentreffer in de lucht hing, kwam GRC terug in de wedstrijd. Een corner van links werd bij de tweede paal opnieuw door Olav binnen geknikt. Vinkhuizen leek hierdoor geknakt, de weerstand was gebroken. De goals vielen hierna snel achter elkaar. Donovan wist een splijtende pass van Tom H. prachtig binnen te schuiven. De 5-1 werd door Tom H. direct vanuit een corner via de handen van de keeper ingeschoten. De laatste goal was weer van Donovan, die een bal via zijn knie het doel in zag rollen.

Het herfstseizoen zit er op. Negen wedstrijden gespeeld, negen gewonnen; 57 doelpunten voor, 5 tegen. De resultaten spreken voor zich. Het wordt tijd voor meer tegenstand. Laat de voorjaarscompetitie maar komen!