GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

donderdag 20 november 2008

Zaterdag 15 november: Be Quick F2 - GRC F1 1-4

Omdat er deze week geen competitie of bekerduel op het programma stond, was dit een mooi moment om ons eens te meten met een team dat in de hoofdklasse uitkomt. Be Quick F2 was gevraagd om als tegenstander te fungeren en dat team nam de uitdaging graag aan. Be Quick bungelde tot aan deze zaterdag onder aan in de hoofdklasse en had nog geen enkel punt weten te vergaren. Wellicht dat de teamleiding daarom dacht dat een oefenwedstrijd tegen een eerste- klasser een goed idee was; dit zou kunnen helpen om het zelfvertrouwen wat op te vijzelen. Hoe bedrogen kwamen zij uit.

Meteen na de aftrap nam GRC het heft in handen. De meeste duels op het middenveld werden door onze jongens gewonnen. Voor de beide doelen gebeurde aanvankelijk niet veel. Be Quick kwam een paar keer gevaarlijk dicht bij ons doel, maar goed ingrijpen van de verdedigers en van keeper Warner voorkwam een vroege tegengoal. Aan de andere kant werd GRC een aantal keren gevaarlijk. Vooral Donovan was erg actief als centrale spits. Regelmatig kwam hij zijn mannetje voorbij. Dit leverde een aantal goede mogelijkheden op. Gaandeweg de eerste helft werd de druk van GRC groter en de doelpunten konden daarom ook niet uitblijven. Eerst scoorde Donovan de 1-0 met een harde knal met zijn linker. Even later werd Joshua vrij voor het doel gezet en dat leverde de 2-0 op.

Coach Petra was erg tevreden over het vertoonde spel. De ranja in de rust was dan ook meer dan verdiend. Helaas was iemand vergeten het goedje aan te lengen, waardoor het ranjamoment in het water viel...

Na de rust kwam Be Quick beter uit de startblokken. De tegenstander kwam een aantal keren gevaarlijk door tot vlak bij ons doel. Gelukkig leverde dat niet veel echte kansen op, ook omdat onze verdedigers vaak net op de goede plek stonden en soms ook een beetje geluk hadden. Toch kreeg Be Quick twee corners te nemen. In beide gevallen lag de bal niet op de achterlijn Bij de tweede corner lag hij volgens ooggetuigen zelfs bijna een meter binnen de lijnen. Geen wonder daarom dat deze tweede corner pardoes in het doel kon worden gedraaid, waarmee de 2-1 op het scorebord kwam. Keeper en verdedigers waren in eerste instantie behoorlijk ontdaan door dit onrecht. Gelukkig herpakten de jongens zich en niet veel later vielen de 3-1 en 4-1 aan de andere kant, weer door Donovan en Joshua. Inmiddels had GRC net zoals in de eerste helft het overwicht weer teruggepakt en er had nog meer ingezeten. Helaas ging een grote kans voor bijna open doel van Donovan net naast en eindigde een afstandsschot van Tom H. op de lat. Desalniettemin stond het eindresultaat als een huis. Een 4-1 overwinning op een hoofdklasser, voorwaar een goede prestatie.