GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

maandag 13 oktober 2008

Zaterdag 11 oktober: Actief F2 - GRC F1 0-6

De weersvoorspellingen van de vorige avond waren nog onheilspellend geweest. Het eerste wat we dan ook deden op deze zaterdagmorgen was naar buiten kijken. Maar gelukkig, er was geen mist te bekennen. Om 8:00 uur werd er verzameld bij GRC om samen naar Actief af te reizen. Daar kwamen we ruim voor aanvang van de wedstrijd aan. Voldoende tijd dus voor een stevige warming-up. Aan de manier waarop de jongens de warming-up afwerkte was te zien dat ze er zin in hadden.

De scheidsrechter blies om 9:00 uur op zijn fluit, de wedstrijd kon beginnen. GRC was duidelijk nog niet bij de les, want bijna vanaf de aftrap werd Actief direct gevaarlijk. Onze verdedigers werden uitgespeeld, waardoor de spits van de tegenstander op het doel kon afstormen. Gelukkig voor GRC belandde zijn schot buiten bereik van keeper Warner op de buitenkant van de paal. We kwamen met de schrik vrij. Wakker geschud door deze actie, namen de jongens van GRC het heft stevig in handen. We hadden veelvuldig balbezit en de tegenstander kwam bijna niet meer over de middellijn. We deden alleen erg weinig met het overwicht. Op links en rechts kwamen Joshua en Dirk hun tegenstander wel voorbij, maar veel gevaarlijke acties voor het doel leverde dat niet op. Het was daar ook zo vol. Door het kleine speelveld en doordat Actief zich massaal terugtrok op eigen helft was er weinig ruimte voor vloeiende combinaties. Daar kwam bij dat er te snel aan het eigen succes werd gedacht. Het duurde daarom tot de 9e minuut voordat de eerste goal viel. Tom Z. stoomde op het middenveld richting doel en haalde vanaf de rand 16 meter uit. Hoewel het schot niet hard was, rolde de bal toch achter de keeper. Langs de kant slaakten coach Petra en de GRC-aanhang een zucht van verlichting: gelukkig, we stonden in ieder geval voor. Het aanvalspel werd hierna niet veel beter, maar de 2e goal die we nog voor de rust scoorden was wel van grote schoonheid. Tom H. opende met een lange pass vanaf links op Dirk aan de rechterkant. Dirk op zijn beurt bedacht zich geen moment en gaf de bal mee op de door het midden opkomende Joshua die de bal vervolgens prachtig achter de keeper werkte.

Na de ranja en de kritische woorden van coach Petra kwamen de jongens in de tweede helft beter uit de startblokken. Opnieuw werd de druk op het doel van Actief stevig opgevoerd. Dit keer werd er echter beter gecombineerd en werd het veld breder gehouden. Hierdoor waren er een paar vloeiende aanvallen te bewonderen. Er volgde verschillende gevaarlijke momenten voor het doel van de tegenstander. Olav kopte rakelings naast uit een van de vele corners die we mochten nemen en bij twee andere corners misten Dirk en Donovan net de bal. De doelpunten kwamen echter niet uit mooi combinatievoetbal. De 3-0, 4-0 en 5-0 werden alle gescoord uit afstandsschoten van Tom H. De 3-0 leek een houdbare lage schuiver in de rechterhoek, maar de keeper dook over de bal. Bij de 4-0 werd de bal met een soort volleybalbeweging door een verdediger van Actief in het eigen doel gewerkt. Maar ook zulke doelpunten tellen mee. We bleven in de tweede helft goed spelen. Met een zeer actieve Vinoodh op de rechtsmidden positie en Donovan in de spits creƫerden we nog een aantal mooie kansen en het werk van de twee werd beloond met misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Na weer een goed actie van Vinoodh op rechts kreeg Donovan de bal in het centrum aangespeeld. Die aarzelde niet, draaide links om zijn tegenstander en haalde verwoestend uit: 6-0. We kregen nog kansen om de score verder uit te breiden, waaronder een bal die op een meter van het doel toch nog op de lat belandde, maar het bleef bij 6-0. Al met al een goede overwinning, al had de score veel hoger uit kunnen vallen.