GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

KNVB bekerwinnaar 2009
foto: R. Faber

donderdag 11 september 2008

Zaterdag 6 september 2008: VV Roden F1 - GRC F1

Een nieuw seizoen, een bijna geheel nieuw team, nieuwe kansen. Het F1 van seizoen 2008-2008 verschilt op maar liefst acht plaatsen van het team van vorig jaar. Alleen Tom H. en keeper Warner stonden vorig jaar ook op het wedstrijdformulier. Donovan, die vorig jaar meetrainde en regelmatig als gastspeler tijdens toernooien optrad, is dit jaar officieel tot de selectie toegetreden. Van de F2 van vorig jaar zijn Tom Z. en Dirk erbij gehaald, terwijl Hugo en Vinoodh vanuit F3 en F4 zijn doorgeschoven. Tenslotte zijn twee talenten van elders gehaald: Olav is afkomstig van Be Quick en Joshua speelde zijn wedstrijden vorig seizoen bij Gorecht.

 

Voor dit nieuwe F1 begon het seizoen met een uitwedstrijd bij VV Roden. We hadden er zin in. Na drie gemakkelijk gewonnen wedstrijden voor de beker waren we klaar voor het echte werk. Hoe goed was dit nieuwe team nu echt? VV Roden leek op voorhand een goede krachtmeting. De wedstrijd werd gespeeld op een klein veld met zeven tegen zeven  in het zogenaamde een E- en F-stadion. Het veld lag er mooi bij, omzoomd door een heuse boarding, er waren echte dug-outs en er was een penaltygebied, compleet met penaltystip. Warner wist dus hoe ver hij mocht uitlopen met de bal.

 

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor ons. Er werd goed rondgespeeld, waardoor we regelmatig voor het doel van de tegenstander verschenen. Er waren kansen voor Dirk, Tom H. en Vinoodh, maar resultaat leverden deze kansen nog niet op. Ondertussen werd achterin de boel dicht gehouden. Olav en Tom Z. stonden daar hun mannetje. Vooral Tom Z. was onvermoeibaar en veroverde keer op keer de bal. Na weer een aanval kwam een voorzet van Tom H. bij Dirk die de bal vervolgens prachtig inschoot. Niet veel later werd een voorzet door een verdediger van Roden heel duidelijk in het penaltygebied met de hand beroerd. En als je dan een penaltystip hebt, dan leg je de bal er op. Hetgeen geschiedde. Tom H. mocht aanleggen en schoot eenvoudig de 2-0 binnen. Na deze riante voorsprong bleven we drukken. Bij een van zijn vele balveroveringen op het middenveld dacht Tom Z.: “kom, laat ik eens doorstomen naar het doel.” Dat bleek een succesvolle strategie, de 3-0 was daarmee een feit. Na deze derde goal leek de pijp echter leeg. Er werd minder goed rondgepasst en minder fel gespeeld, waardoor Roden er af en toe goed uitkwam, echter zonder succes.

 

In de rust legde coach Petra, ook dit jaar weer van de partij, de vinger op de zere plek. We stonden dan wel voor, maar de felheid ontbrak om door te drukken. Dat moest in de tweede helft beter. Dat leek ook te gebeuren in het eerste deel van het tweede bedrijf. We waren weer wat feller en zetten de tegenstander wat meer vast. Helaas konden we dit goede spel niet vasthouden. Bovendien was soms de organisatie ver te zoeken en waren teveel spelers met aanvallen bezig. Hierdoor stonden de verdedigers enkele keren tegen een overmacht aan aanvallers, maar gelukkig was Warner een aantal keren zeer attent, zodat een tegengoal uitbleef. Zelf kregen we nog een handvol kansen via ondermeer Vinoodh, Hugo en Tom H., maar gescoord werd er niet meer.

 

Een 3-0 overwinning, op zich een mooi begin tegen een gevaarlijk Roden, maar we kunnen nog wel beter. Dat laten de jongens de komende wedstrijden vast en zeker zien!

Geen opmerkingen: