GRC Groningen F1, winnaar KNVB Beker 2009

KNVB bekerwinnaar 2009

woensdag 24 september 2008

Zaterdag 20 september: GRC F1 - Helpman F3 4-1

Deze zaterdag waren we alweer toe aan onze derde wedstrijd van het najaarsseizoen. De eerste twee waren in winst omgezet, wat zou het vandaag worden? Na een stevige warming-up en een peptalk van coach Petra blies scheidsrechter Jan om precies 9:00 uur op zijn van huis meegebrachte fluit en opende daarmee het bal van deze morgen.

Na nog geen dertig seconden kreeg onze tegenstander al de eerste corner te verwerken. Coach Petra had de strategie bij corners gewijzigd. Tom H. moest in deze wedstrijd bij corners de bal voor het doel brengen, dan liep er vast wel iemand van ons of van de tegenpartij tegenaan. Al gelijk bij de eerste hoekschop wierp deze strategie zijn vruchten af. De corner van Tom H. kwam voor het doel en Dirk toornde hoog boven iedereen uit en kopte hem hard in het doel van de tegenstander. Een prachtige goal! Iedereen in en langs het veld was er even stil van. Na 1 minuut al 1-0 en dat met zo’n goal, wat moest dit worden? Na deze geweldige opening bleef GRC furieus aanvullen. Afstandsschoten en corners volgden elkaar in een razend tempo op. Een tweede goal wilde echter niet vallen. De ene keer stond de keeper in de weg, de andere keer de paal. Ook werd er soms te snel en van te ver geschoten, waardoor menige kans om zeep werd geholpen. Petra werd er haast wanhopig van. Tot overmaat van ramp wist Helpman uit een van de in totaal twee uitvallen in de eerste helft ook nog eens te scoren. We gingen dus niet met een ruime voorsprong, maar met een gelijke stand aan de ranja.

In de kleedkamer wisten de jongens zelf maar al te goed dat de eerste helft niet best was verlopen. Op de vraag van Petra hoe ze het vonden gaan, riepen ze in koor: “superslecht!” Wat moest er dus gebeuren, vroeg Petra vervolgens? “Beter overspelen!” Dit staaltje zelfreflectie betaalde zich in de tweede helft uit. Hoewel ook in de tweede helft het spel niet altijd even goed was, werd er in ieder geval beter overgespeeld. Weer kreeg GRC kans op kans en was het aantal corners haast niet meer te tellen. Maar gelukkig leverde het groot aantal aanvallen nu wel de nodige doelpunten op. Eerst scoorde Tom H. de 2-1 uit een afstandsschot. Daarna zorgde Joshua voor de 3-1 en 4-1. Vooral de 3-1 was fraai: een dieptepass van Tom Z. werd door Joshua prachtig binnengetikt. En bij de spaarzame en soms gevaarlijke aanvallen van de tegenstander stond keeper Warner steeds op de juiste plek. Reden voor de jury om hem uit te roepen tot man van de wedstrijd. Drie wedstrijden, drie overwinningen: dat gaat goed. Op naar De Held F1!